Sidor

söndag 28 maj 2006

Det här med mat

Det är inte helt enkelt när man är gravid.

Vi var bjudna på middag igår och innan hade vi blivit tillfrågade om det var något speciellt som vi inte äter och jag hade svarat att vi nog äter det mesta utom fisk och skaldjur. för det gör vi ju... Jag hade ju inte en tanke på alla saker jag inte får äta.

När vi kommer dit och ska sätta oss till bords så var det först förrätt bestående av melon och parmaskinka, mumms! men ajabaja för parmaskinka så den fick jag ge till maken och värdinnan skämmdes för att hon inte hade tänkt på det.

Och så kom vi till huvudrätten som innehöll haloumiost vilket snabbt kunde konstateras att den var gjord på pastöriserad mjölk så det var lugnt.

Nästa annhalt, desserten som inehöll ricottaost... en liten slagning på internet visade att den oftast är gjord på pastöriserad komjölk så det borde vara lugnt. Men när vi hade letat färdigt på internet hade värdinnan redan letat reda på förpackningen i sopptunnan och dubbelkollat att den verkligen var gjord på pastöriserad mjölk.

PUST! Det är inte bara att äta vad som faller en in nu inte =)

2 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

All ost som har blivit ordentligt uppvärmd (så att den bubblar) är ok att äta enligt livsmedelsverkets hemsida.

Värst är det tycker jag med dem som inte vet att man är gravid, och som man inte vill berätta för.

Jag som varken äter kött eller fisk får ofta någon ostvariant istället, och i vanliga fall älskar jag det... men nu vet jag inte vad jag ska göra. Spotta ut maten i servetten knske ;-)

Linda sa...

Ja, all ost som är uppvärmd vet jag att den är ok.

Ja, eller som häromdagen när jag beställde en pestotoast på ett fik och får in den och det är massor med mozarella i den som inte var tillräckligt upphettad. Vad ska jag göra, gå och reklamera den =)

Det är verkligen ett knepigt litet problem.