Sidor

onsdag 7 februari 2007

Lillprinsen inlagd

På eftermiddagen kom läkaren och meddelade att de vill lägga in lillprinsen på barnavdelningen och att de vill ta en massa prover på honom, hon tyckte inte att vi skulle vara med vid provtagningen för att det skulle bara vara jobbigt för oss. Det bestämdes oxå att han ska få extra mat i form av bröstmjölksersättning var 3:e timme så att han orkar återhämta sig. (Jag ska naturligtvis amma oxå)


En stund senare kom en sköterska och hänmtade oss och visade in oss på avdelning 62C som ligger grannane med BB. Vi lämnarlillprinsen där och går tillbaka till BB, efter någon timme kommer läkaren och meddelar att de är klara med provtagningen och att vi kan komma och titta till honom. Hon är noga med att poängtera att det är våran bebis och att vi får hälsa på honom precis när vi vill.
När vi kommer in till våran lilla älskling så har han fått en infart på huvudet och en "kasslermössa" som skyddar infarten. De har öven kopplat honom till en maskin som kollar hans puls och hur han syresätter sig.

Under eftermiddagen återkommer läkaren och berättar att de även vill ta ryggmärgsprov och urinprov på honom... hon berättar att när man ska ta urinprov på så här små barn så går man in genom buken med nål och hämtar provet direkt från blåsan. Det här är defenetift inget jag vill se mitt barn utsättas för så jag ber att få bli meddelad när provtagningen är gjord.

Vid 19-tiden är vi inne hos lillpinsen när det kommer en sköterska och säger att de har ringt ifrån BB och sagt att vi har besök, det visar sig att det är lillprinsens farmor och farmors syster. Samtidigt har läkaren bestämt att lillprinsen ska läggas i solsäng för att hans bilirubinvärde är för högt dvs. han har fått gulsot. Vi får tillåtelse att rulla iväg med honom några minuter och visa upp honom sedan måste han läggas i solsäng omedelbart.

Det blir ett smått kaotiskt första besök för lillprinsens farmor som inte har hunnit få reda på att han är dålig ännu.

På kvällen konstaterar både jag och maken att det känns väldigt konstigt att ligga på BB utan bebis. I korridoren möter man andra föräldrar som är ute och går med sina bebisar i "plastlåda" men vi är tomhänta.

Inga kommentarer: