Sidor

torsdag 9 augusti 2007

Det här med sömn

Linus har ända sedan han föddes sovit enligt mitt tycke bra på nätterna. Även om han har vaknat och varit hungrig på natten så har han alltid somnat om på engång efteråt och jag har inte upplevt det som jobbigt.

Vid 4,5 månaders ålder började han vakna mitt i natten och var vaken flera timmar i sträck och sov bara om man bar honom i famnen. Detta höll i sig i någon vecka sedan flyttade vi och det underlättade ju inte direkt... Han började med att sova två timmar i taget och vaknade sedan och hade svårt att somna om. Han hade desutom vant sig vid att somna i famnen igen.

Efter ett antal dagar i den nya lägenheten fick han börja sov i vår säng igen och det blev lugnare igen. Jag kunde tillochmed lägga mig med honom i vår säng på kvällarna och han somnade utan att man bar honom, jag kunde till och med lägga över honom i hans säng efter 23-amningen. JA! JA! JA! Nu blir det ordning på torpet!

Näpp!

Sedan hände någonting, jag tror att det var när jag blev sjuk, han kände på sig att det var någonting som var konstigt och jag hade inte tålamod nog att vänta ut honom på kvällarna så jag ville bara att han skulle somna och tog upp honom i famnen för att han skulle somna fortare... Och nu somnar han bara i famnen.

För närvarande är han inne i en period när man inte kan ligga ner för att somna heller utan man ska somna med huvudet på mammas axel, när han nästan har somnat kan man tippa honom.

det har ju inte direkt underlättat med de senaste dagarnas värmebölja heller, Jag har inte fått honom i säng föräns 21.30 och då efter att ha stått framför fläkten med honom i famnen.

2 kommentarer:

Lex sa...

Julia somnar ofta gott när hon äter, och ska jag sen lägga henne i vagga eller vagn så vaknar hon nästan alltid! vad hopplöst det är :-(

Linda sa...

lex - Ja, det är jättejobbigt när det blir så... Det gäller att se till att de sover tillräckligt djupt innan man lägger ner dem. Jag har läst någonstans att de inte sover djupt föräns efter 20 minuter.