Sidor

onsdag 19 september 2007

Sömn igen

Linus har sovit bra en längre period nu.

Vi har hittat en rutin som funkar bra för oss.

På kvällen laddar vi med en stor portion gröt och sedan är det pyamas på, en slurk tutte i sängen och sedan lägger jag mig med honom i våran säng tills han somnar (eventuellt sjunger jag en vaggvisa för honom om han har svårt att varva ner). Sedan smyger jag upp igen och Linusen sover i vår säng till 23-tiden då han vaknar och vill ammas lite. När han sedan har somnat om så lägger jag ner honom i hans säng och han sover åtminstonde en del av natten där.

Detta har fungerat bra en längre period nu... MEN de senaste två kvällarna har jag lagt honom som vanligt och han har vaknat efter en stund men somnat om när man varit och stoppat i nappen, han har vakant en stund senare igen och INTE somnat om utan fått följa med upp och har då varit vaken till 22.00!!

Kan det vara så att han har börjat förstå att man går upp igen efter att han har somnat eller har han bara fått sova för mycket på dagen??

Idag har han inte fått sova på eftermiddagen som han brukar så vi får väll se om det gör någon skillnad.

Han sover nu iallafall.

2 kommentarer:

Madde sa...

ALla är de ju ollika vad gäller sömnbehov, men Elias sover fortfarande oftast tre ggr. Dock inte lika långa perioder som Linus tror jag.
Men innan lunch, efter lunch, och oftast en stund innan gröten brukar var lagom. I morgon bär det av till Malmö. En tur till ÖF nästa vecka kanske, minns inte om jag är ledig måndag eller tisdag, men nåt är det.

Madde sa...

Hjärnsläpp, vi _ska_ ju redan ses på tisdag *s*