Sidor

söndag 25 maj 2008

mammas lilla kråka

I onsdags fick Linus feber och vi trodde att det berodde på att han höll på att få tänder.

I torsdags var han på sitt första tandläkarbesök och det bekräftades att fyra kindtänder är på G en har kommit igenom.

Torsdag natt har Linus 40 graders feber och jag börjar tycka att det är lite väl mycket för bara tänder men han svara bra på ipren och äter och dricker som vanligt så vi avvaktar.

Igår var han inne på fjärde dygnet med feber så jag ringde rådgivningen som tyckte att så länge almäntillståndet är bra och han är någorlunda pigg på alvedon/ipren så är det ingen fara.

Igår kväll blev han prickig på ryggen och tinningarna men febern sjönk. Pratar med rådgivningen igen som konstaterar tredagars feber.

När vi vaknade idag var han feberfri men prickig över HELA kroppen och hes som en liten kråka. Vid lunch är febern tillbaka... ringer rådgivningen igen som ger oss en tid till vårdcentralen... Läkaren där säger virus. (tack och lov för att der inte var någonting som kräver pencilin)

Linus piggnade till tillräckligt här på kvällskvisten för att vända upp och ner på skötväskan och slita ut våtservetterna ur förpackningen så jag tror att han är på bättringsvägen =)

Jag tackar högre makter för att vi förra helgen flyttade ner vår schäslong ifrån övervåningen för där har jag och linus legat större delen av den gångna veckan. Och tack vare den har både han och jag haft det någorlunda bekvämt. Annars är ett 10-kilos grillkol som tycker att mindre än 50% kroppskontakt är oaceptabelt så där kul. Men nu kunde han sitte eller ligga mellan mina ben på schäslongen.

2 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Hoppas att han är bättre nu lilla knyttet.

Madde sa...

Vilken otrolig slump att de är sjuka samtidigt, för inte ett symptom verkar överensstämma. På bättringsvägen här med. Tyvärr blåsor i munnen kvar, svårt att äta och dricka, men feberfri och pigg som vanligt. Dock fortfarande full med blemmor. Dock gör han inget väsen av sig annat än skriker till när det gör ont. Han "pratar" inte ett ord, gör nog för ont.