Sidor

onsdag 13 januari 2010

Pyssel

Jag har pysslat en del den sista tiden men inte bloggat så mycket om det, det kom visst en liten olycka emellan...

Den här mössan och små stickad skorna har varit färidga ett tag men eftersom det var en present så kunde jag inte blogga om dem eftersom den som skulle får dem eller åtminstonde hennes mamma läser bloggen =)
Det här mönstret på babysocker var bara för gulligt för att motstår så jag stickade ett par till lillebror, sedan återstår det att se om han kommer att kunna ha dem eller om han brås på sin bror och föds med stora fötter. Men det är ju ett gäng bebisar på gång i bekantskapskretsen så kan inte han ha dem så finns det säkert någon annan liten som kan det. Jag tycket inte att mönstret såg svårt ut även om det stod att det var för erfarna stickare men lite knepigt var det allt, sedan underlättar det ju inte när man sitter och tittar på film och stickar samtidigt sent på kvällen heller... Det var nog kanske messt där problemet låg, det brukar sällan bli bra eller rätt när man stickar och är trött men det var ju så lite kvar och jag ville bli färdig och ja, ni vet. Dagen efter fick  jag repa upp halva och göra om och så samma visa med nästa socka... Men nu är det klara. Jag tyckte att sättet att avmaska var smart men blev inte särskilt snyggt så man kanske behöver göra det ett par gånger innan man får in snittsen.

Och så den runda filten, följetongen... Den är klar så när som på kanten som ska vara runt om som jag håller på och stickar nu och jag har kommit betydligt längre än på bilden här under men jag har inte tagit någon ny bild. Jag är ungefär halvägs på kanten. Bild kommer när hela är färdig.Jag har sytt lite också, ett snugglenest till min vän Gs lilla dotter E.

1 kommentar:

Fröken Isakson sa...

Åh där är ju Myrans söta tofflor och mössa. Underbart söta. tack än en gång och Myran älskar dem. Kram