Sidor

tisdag 10 april 2007

Mjölk

Jag har under helgen börjat misstänka att jag kanske inte längre har tillräckligt mycket mjölk för att sonen ska bli mätt så för ett par dagar sedan köpte jag hem några små tetrapack med ersättning, dessutom bokade jag idag in ett extra besök hos BVC för vägning.

Igår eftermiddag provade jag för första gången (med undantag för sjukhusvistelsen) att ge honom ersättning med mindre lyckat resultat, han tycket inte att det var någon vidare kullinarisk upplevelse. Dessutom tycker han nog att nappen är lite skum, och det är den... en specialare som både ska se ut som och röra sig som en tutte.

Idag har han varit på strålande humör hela dagen fram till kvällen då han talade om att han var hungrig igen strax efter att jag hade ammat honom... Så jag värmde 60 ml ersättning och gav till pappan och efter lite knorrande sög sonen i sig 40 ml *lättnad*

Det jag har oroat mig mest för de senaste dagarna är nämligen att jag inte ska ha tillräckligt med mjölk och att han ska vägra äta ersättning för att han inte tycker om den.

2 kommentarer:

Arletta sa...

Det är väldigt ovanligt att man har för lite mjölk. Om du har en bröstpump så kan du försöka pumpa lite och ge på flaska. På så sätt stimulerar du mjölkproduktionen. Ammar du från bägge brösten varje gång? Du kan kanske försöka få honom att ta bröstet oftare. Vissa barn gillar med att småäta än att äta rejäla mål.

Det där med ersättning är lite "farligt". Risken är att du alltoftare kommer känna dig osäker på om han blir mätt. Då blir det lätt att han får ersättning istället. Ju mer ersättning han får desto mindre kommer han att intressera sig för att amma. Försök istället få igång produktionen om du kan. Det är som sagt väldigt sällan man har för lite mjölk.

Linda (Gosan) sa...

OK, Annledningen till att jag började fundera på det ifrån början var att min mamma inte har ammat nåot av oss fem syskon längre än till max tre månaders ålder pga att mjölken inte räcker till. Och när jag frågade om det var ärftligt på bvc så sade de att det kan vara det.

Han har hittils bara fått erästtning vid två tillfällen igår kväll och ikväll då han tydligt tatalde om att han inte var nöjd trots att jag nyss hade ammat.