Sidor

måndag 7 maj 2007

Mjölk (igen)

Idag har vi varit på bvc och Linus har fått sin första vaccination, han var jättedukgtig och skrek bara lite precis när sköterskan stack honom.

förutom vaccinationen så var det den vanliga vägningen och mätningen och standardfrågorna om huruvida jag ammar? (ja), får han ersättning? (nej), är han pigg och nöjd? (ja, för det mesta) mår jag bra? (ja)

Sköterskan tycker att det är jättebra att jag ammar och så helt plötsligt medans jag står och klär på Linus igen så kommer hon med kurvan och säger att han behöver nog äta mera... Jaha... jag tittar på kurvan och räknar efter i huvudet... kurvan ser enligt mig normal ut och han har ökat 500 gram sedan sist vilket är lite drygt 110 gram i veckan vilket är vad han har ökat hela tiden.

När jag dessutom var dum nog att berätta att han i helgen har velat äta en gån i timmen så var jag saken klar! Så kunde det absolut inte vara!! det orkar ju varken han eller jag med! Nehe, och jag som trodde att han har en tillväxtperiod och behöver tutta mera för att det ska bli mera mjölk.

Jag undrar hur det hela ska gå till om jag ska ge tillägg efter varje gång jag har ammat eller om jag ska byta ut hela mål. förs får jag göra som jag vill sedan ändrar hon sig och säger att tillattbörja med måste jag ge efter varje amning för hans magsäck är för liten(?)

Vi fick en ny tid om en vecka för att se att han ökar mera när han får ersättning.

När vi går därifrån känner jag mig näppsad och lite ledsen... borde inte jag som mamma märka om min son mår dåligt? Jag ser det inte som någon prestigeförlust om det inte funkar med amningen men jag tycket att jag borde ha märkt om något var fel, det gjorde jag ju förra gången.

När vi kom hem och jag hade ammat honom provade jag att ge honom ersättning... som han spottade ut. Om det ska funka att ge ersättning över huvud taget så får jag nog byta ut hela mål och såvida det verkligen inte finns någon mjölk i tutten så tror jag nog att han hellre väljer att äta en gång i timmen än att äta ersättning så länge jag är i närheten. Men vi får väll se...

Fortsätning följer...

5 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Vad omständiga de verkar. De får väl ändå bestämma sig tycker man. Inte vela fram och tillbaka :(.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Som du kanske läst i min blogg utspelade sig ett liknande scenario hos vårt BVC.

Men jag bestämde mig för att jag visst orkade amma mycket och Lillkatten är hur rund som helst nu, och jag väger honom inte längre för JAG vet att han mår bra och går upp i vikt och då bryr jag mig inte om några kurvor.

Så länge Linus mår bra och du orkar så finns det ingen anledning att ge ersättning! Du märker ju ganska lätt om han inte är nöjd med livet och är hungrg. Jag är glad att jag stod på mig gentemot BVC-sköterskan.

Linda (Gosan) sa...

fröken isakson - hon är så inkosekvent att jag blir vansinnig!!

Kattmamman - Jag tänkte faktiskt på dig idag när hon började härja.
Är det föresten inte dags att vi försöket träffas snart igen?

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det är verkligen dax att träffas!

Isbjörnsoverollen passar fortfarande, men det börjar bli lite för varmt för den ;-)

Fru Schütt sa...

Ja du! Tro mig, jag vet hur du känner dig.. Bamsestyrkekraaaam!