Sidor

onsdag 28 november 2007

Att söva en krypande bebis

Jag tycket att jag hade fått in en jättebra läggningsrutin för Linus och den har funkat bra ända fram tills han lärde sig att krypa...

Den senaste veckan sedan han kom på att han kan krypa så är han nästan omöjlig att lägga på kvällarna. Om man efter mycket brottande* får honom att somna i skaplig tid så sover han en ½ timme och vaknar sedan och är med tills vi går och lägger oss vid 23-tiden. Han är ioförsig glad hela tiden men jag tycker nog att han kan lägga sig lite tidigare än 23.

Han sover mycket oroligare också, vaknar flera gånger och är ledsen eller sätter sig upp nästan i sömnen. Ikväll har jag varit uppe och stoppat i nappen två gåner och tippat honom en gång hittils.

Men han sover fortfarande bra på nätterna.

Är det här något som har med krypandet att göra? Det losnade ju väldigt fort där på slutet... Eller är det kanske bara en fas.

*Han kan ju numera sätta sig upp själv och krypa iväg vilket han även gör och jag fångar in och lägger honom ner igen.

3 kommentarer:

Madde sa...

det är tydligen jättevanligt att de sover dåligt när de nyss lärt sig något stort, som t.ex. att krypa. Hela världen har säkert förändrats i hans ögon. Här har vi sonen i sänge nästan varje natt just nu, lite trångt.

Varför är jag uppe så här dags då? Jo, hade glömt att göra en jobbeställning, tyvärr är det programmerat så att möjligheten försvinner vid midnatt, så jag bommade med 5 timmar i alla fall *suck*

helena h sa...

Visst är det så att det direkt märks på sömnen när de är i ett "inlärningsskov"!
När min flicka just lärt sig krypa så fortsatte hon med det i sängen; kravlade runt sovandes, smågnällde och väckte sig själv när hon krockade med spjälorna.
Det blev några jobbiga nätter...:-)

Annika sa...

Dagmar är precis likadan. från att ha kunnat mysa sig till söms med oss på kvällarna så ska hon bara krypa och stå till hon stupar vid 22-23 tiden. Sen vaknar hon otröstlig mitt i natten och måste komma över till oss innan hon kan somna igen. Hoppas att detta bara är en fas :-)