Sidor

tisdag 1 januari 2008

Så arg!!

Lägger Linus strax efter 19 och han somnar fort. En stund senare vaknar han till och jag går upp och lägger mig hos honom en stund, precis när han håller på att somna om så börjar makens hobbyutrustning att tjuta och Linus vaknar igen.

Jag tänker ett par mindre snälla saker om maken* och hans utrustning och försöker sedan att få Linus att somna om. Funkar inte!!

Jag försöker med allt! Sjunger vaggvisor, tar upp och kollar i fönstret (för att avleda) men Nej! Linus är tvärlack och vägrar att somna om.

Jag ger upp och tar med honom ner och tänker att han får väll somna i min famn i fåtöljen, glöm det! ålande och ilvrål...

Stoppar honom i vagen och rullar fram och tillbaka, ännu argare Linus! Nu kommer maken ner och undrar om han ska hålla en stund. Jag morrar åt honom att gå därifrån och letar sedan reda på mina nycklar och hoppar i crocksen, pular ner en snorförbannad Linus i åkpåsen och stormar ut ur lägeneheten och drämmer igen dörren bakom mig så att hela huset hoppar.

Efter ett varv runt huset börjar det hagla (!) och jag har bara mysoverall på mig och Linus ingen mössa så jag tycker att det nog är bäst att gå in igen. Linus har inte somnat men åtminstonde lugnat ner sig.

Han är som ett frimärke resten av kvällen och somnar igen vid 22-tiden.

* Det är fortfarande alltid jag som lägger Linus, sist maken försökte var Linus så arg att han kräktes... Jag tycker att han kan tänka sig lite för. Det är så enkelt för honom att klanta sig med en sådan här sak eftersom han aldrig behöver ta konsekvenserna. Om han tycker att det är jobbigt att höra Linus skrika så sätter han sig bara och spelar något shot ´em up spel med hörlurar så att han inte hör honom.

2 kommentarer:

Lex sa...

Usch vad jobbigt... man kan bli tvärilsk på de små liven ibland..

Linda sa...

Lex - ja, det kan man verkligen bli. Men den här gången var jag argast på maken.