Sidor

fredag 25 december 2009

Sova egen säng

Linus har sovit med oss i vår säng fram till nu men efter min vända till förlossningen kände jag att det nog är dags att försöka slussa över honom i hans säng så att jag får lite mer plats att sova på.

Så jag lade honom i hans säng på söndagkvällen efter att han hade somnat i soffan, lite småtasskigt kanske men jag tänkte att jag testar och dessutom var jag så mörbultad så blotta tanken på att han skulle ligga och trampa på mig (ungefär som hundar och katter gör på sina mammor) fick mig gråtfärdig.

De första nätterna gick kanonbra och han vaknade någon gång under natten och kom in till oss självmant eller så hörde någon av oss att han var vaken och gick och hämta honom. Men efter en dryg vecka gick det inte så bra längre, han vaknade på natten och var jätteledsen och svår att lugna och så höll det på så han fick sova i vår säng igen ett par nätter innan vi gjorde ett nytt försöka. Samma visa igen, han vaknar på natten och är nästan otröstlig och vet inte om han ska sova i vår säng eller i sin säng. Man kan få gå emellnan flera gånger innan han kommer till ro och slutar vara ledsen. Ikväll sover han åter i vår säng...

Jag vet inte om han är förvirrad över sovsituationen eller vad det är.

Har ni kloka vänner några råd, tips eller liknande så är jag evigt tacksam. Det känns som om det kan bli lite väl trångt med fyra personer i dubbelsängen men det går säkert det oxå =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Båda våra killar sover på madrass bredvid vår säng på golvet. Vi har tagit bort benen på vår säng så att vi också är på golvet.

Lite av ett tältläger, och snygg inredning är bara att glömma, men alla fyra sover bra och nära och tryggt.

Linda sa...

Jag har funderat i de banorna och ta in hans säng oxå i vårat sovrum, det blir lite tältläger men som sagt var vad gör det, bara alla sover bra =)