Sidor

tisdag 5 februari 2013

Lycklig kille

För tre år sedan hade jag precis kommit upp till bb från förlossningen och maken hade blivit hemskickad eftersom det var fullt och vi fick vårat andra barn så fick han inte sova kvar. Jag satt på sängkanten och försökte smälta vad som hade hänt, han var här nu och bråttom hade han haft. Han sov i sin lila plastbalja.

Idag fyller han tre och han har haft en toppendag det är jag säker på. Efter en smärre brottningsmatch så var alla ytterkläder på och vi kom iväg till dagis, där var det totalt manfall på avdelningen 11 av 15 barn var sjuka så till Lukas stora lycka skulle han, två fröknar och två dagiskompisar åka BUSS till biblioteket. Förstår ni vilken lycka?!

Efter dagis har vi kalasat på glass och öppnat paket, en flambingu* film och ett nytt tåg med fjärrkontroll till briotågbanan.

En lång stund efter att jag har lagt honom hör jag honom sitta och läsa högt för sig själv och när klockan närmar sig 22 och han fortfarande sitter och tjattrar går jag för att titta till honom och hittar honom i mörkret med hela sängen full med böcker... Jag plockar bort alla böcker och tar upp honom i famnen, han luktar kex och vanilj.
-ska inte du sova?
- ne eh (ruskar på hvudet)
- har du haft en så bra födelsedag att du inte vill sova?
- ummm (nickar)

jag bäddar ner honom igen och till slut somnar han.

Älskade unge grattis på treårsdagen!
*pingvinerna från madagaskar

1 kommentar:

EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA sa...

Vad kul att det börjar trilla in lite inlägg från dig igen :-)