Sidor

fredag 8 januari 2010

Läkarbesöket

Idag har jag varit på läkarbesök på MVC för att få en koll till av min svanskota och vad den kan tänkas ställa till med vid kommande förlossning.

Jag träffade en jättetrevlig kvinlig utländsk läkare vars enda nackdel var att hon hade ett handslag som en död fisk.

Hon lyssnade på mig och var väl påläst om aurorasamtalet, röntgenundersökningen efter förra förlossningen och mitt senaste beök på akuten. Hon kollade svanskotan från alla håll och kanter och konstaterade att den fortarande står i samma läge som efter förra förlossningen och därmed inte borde ställa till med några besvär men hon kan så klart inte lova någonting. Hon trodde att den mesta smärtan jag har beror på mjukdelsskador dvs att musklerna fått sig ett par rejäla smällar. Lillebror var fixerad med huvudet i bäckenet så hon tyckte att jag hade alla förutsättningar för en "normal" förlossning. Det känns skönt.

Tyvär så skulle hon ha mig att ligga på rygg på britsen för att undersöka svanskotan och ligga på rygg går inte utan en badring eller dylikt hjälpmedel så detta ledde till att jag spännde varenda muskel jag har i hela kroppen och fick nästan kramp i ryggmusklerna när jag skulle upp igen så efter besöket var jag mer än lovligt mör och känner mig fortfarande som en urbenad fisk i ryggen.

Nu är det bara att vänta på att blåmärkena och smärtan försvinner så ska jag vara på banan igen sedan.

Nu är det dags att värma vetekuddarna igen och parkera i soffan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna att smärtan försvinner snabbt som ögat. Kramar Lena

Fröken Isakson sa...

Åh vad skönt att det inte är några problem. Orkar du med en fika nån dag?

Kram kram

Linda sa...

Lena - Tack, jag med!

Fröken I - Jag orkar alltid fika =)